Pchao 0 Posted January 8 Report Share Posted January 8 Witam, piszę ten post ponieważ od paru ładnych lat mam problem z połączeniem się z jakimkolwiek serwerem TeamSpeak 3. Nie wiedziałem czy dać ten temat na dział support-serwer czy support-klient a więc proszę o zrozumienie w razie złego umiejscowienia tematu. Mój problem polega na tym, że nie da rady połączyć się na żaden serwer teamspeak3 a przy próbie łączenia po dwóch minutach wyskkauje komunikat: "Próba określenia nazwy hosta 'ipserwera' nie powiodła się". Niestety na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że po wpisaniu treści błędu w google wygląda na to, że nikt jeszcze nie miał takiego problemu. Kiedyś dawało radę przebić się na serwer przy dłuższej i natarczywej próbie łączenia się. Teraz jednak ile razy bym nie próbował to nie jest możliwe by wejść na jakikolwiek serwer TeamSpeak. Próbowałem już naprawdę wszystkiego, odwiedziłem już setki różnych forów w poszukiwaniu czy ktoś również miał ten sam błąd i nic. Próbowałem nawet wielu porad dotyczących naprawy innego błędu typu ,,Próba określenia nazwy hosta 'ipserwera' nie powiodła się". Dla ułatwienia oraz szybszej pomocy w rozwiązaniu mojego problemu podam wszystko to, co pamiętam odnośnie tego, co już próbowałem a dalej nie pomogło: Ustawiałem datę i godzinę ręcznie oraz automatycznie, odinstalowałem i zainstalowałem TS'a, aktualizowałem TS'a, usuwałem plik ts3 client z folderu appdata, próbowałem wejść na serwer poprzez program WinMTR, wyłączałem antywirusa, wyłączałem zaporę, resetowałem ruter, jednym zdaniem zrobiłem wszystko co mogłem znaleźć w polskim internecie, Pięknie proszę o pomoc i załączam screeena błędu w załączniku. Link to post Share on other sites
Angel 195 Posted January 8 Report Share Posted January 8 a jak z serwerem dns? bawiłeś się w to, ewentualnie patrzyłeś czy przez adres ip działa ci? Pchao 1 Link to post Share on other sites
Pchao 0 Posted January 8 Author Report Share Posted January 8 30 minut temu, Angel napisał: a jak z serwerem dns? bawiłeś się w to, ewentualnie patrzyłeś czy przez adres ip działa ci? Próbowałem z tym dns i nie pomogło nic ale za to odkryłem, że kiedy wpisuję IP:Port to wszystko śmiga! Dzięki wielkie za pomoc, jednak problem ten w małym stopniu dalej występuje bo mało kto podaje IP:Port a najczęściej w takim przypadku jest to sama nazwa serwera. Jakieś pomysły jak to naprawić bym nie musiał za każdym razem prosić o ip:port? Link to post Share on other sites
Angel 195 Posted January 9 Report Share Posted January 9 no to raczej jest faktycznie problem z rozpoznawaniem nazw domenowych u ciebie nie wiesz czy aby twój dostawca internetowy nie ograniczał cię jakoś w tej kwestii? często jacyś mali dostawcy mają swoje dnsy, które ssą pałe Link to post Share on other sites
Recommended Posts