AjonEG2 0 Posted October 9, 2020 Report Share Posted October 9, 2020 (edited) Stworzyłem ten temat aby poznać waszą opinie, odnośnie dostępnych usług VPS oraz która z nich jest najlepszym rozwiązaniem na postawienie serwera TS3 oraz kilku botów. Zacznę więc od podania kilku szczegółów, czyli: TS3 bez licencji tylko 32 zloty, sinusbot (głównie audio), TSN Ranksystem (wymaga Apache, PHP i MySQL), (To będę chciał trzymać na tym VPS) Wysuwa się pełno pytań, a mianowicie jakie łącze musi posiadać ten serwer aby TS3 jak i boty muzyczne działały dobrze? Czy 512MB pamięci RAM wystarczy czy potrzeba 1GB? Jeśli ktoś z was, używał / używa VPS na którym ma swój serwer dla znajomych lub publiczny proszę o opinie oraz rady. Z góry dziękuję za poświęcony czas. Edited October 27, 2020 by MLK. Quote Link to post Share on other sites
Kozaks 38 Posted October 9, 2020 Report Share Posted October 9, 2020 Sinusboty są dość mocno zasobożerne z tego co pamiętam. (chyba że zostały przepisane i o czymś nie wiem) 1GB to minimum, ja bym nawet polecał 2GB. Sprawdź ofertę na https://vdata.pl/ znajdziesz coś dla siebie Patryk. 1 Quote Link to post Share on other sites
AjonEG2 0 Posted October 9, 2020 Author Report Share Posted October 9, 2020 Przeglądając internet znalazłem coś takiego; https://zap-hosting.com/en/ z czystej ciekawości sprawdziłem również opinie na temat powyższego hostingu: Spoiler Recenzje wydają się być obiecujące ale czy są rzetelne i prawdziwe? Od jutra zacznę testowanie i po sprawdzeniu wypowiem się na temat tej firmy Jeśli Cię zainteresowało, poniżej masz trochę informacji ze strony firmy! Wirtualizacja: KVM Procesor maszyny na której stoi VPS: Intel Xeon-E5 Sixcore Processors Pamięć RAM: DDR4 REG ECC RAM Okay, jakie dostępne mamy systemy operacyjne? Debian; Ubuntu; CentOS; OpenSUSE; Fedora. Parametry (najniższe do zamówienia): Spoiler Dostępne lokalizacje: Spoiler Metody płatności: Spoiler Dodam, że jeśli pobędziecie na stronie ok. 5/10 min otrzymacie kod rabatowy na 50%! Reasumując za 2€ możecie posiadać VPS z: 2GB RAMU, 25GB pamięci na dysku (Highspeed SSDs), vCPU: 2 (vCPU to wątek CPU), 1 adres IP, Internet: 100 Mbit/s +/- Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts