Skocz do zawartości


Hej! Zauważyliśmy, że korzystasz z "adblocka".
Chcesz pozbyć się komunikatu? Wystarczy wyłączyć wtyczkę!
Jeśli chcesz swobodnie poruszać się po forum bez reklam możesz zakupić rangę "Premium".
Więcej informacji!
lusiaa

[Rozwiązany] Problem z instalacją sinusbota

Rekomendowane odpowiedzi

lusiaa

Dobry, mam mały problem z zainstalowaniem sinusa jest t wersja beta i gdy próbuje uruchomić bota wszystko pięknie ładnie sie uruchamia (chyba) w pewnym momencie sie zacina i nic nie dzieje. https://scr.hu/RALA9n  Pomoże mi ktoś? dokladnie przy komendzie ''./sinusbot'' się to zacina. Z góry dziękuje za pomoc! :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Matex
W dniu 19.06.2017 o 22:20, lusiaa napisał:

Dobry, mam mały problem z zainstalowaniem sinusa jest t wersja beta i gdy próbuje uruchomić bota wszystko pięknie ładnie sie uruchamia (chyba) w pewnym momencie sie zacina i nic nie dzieje. https://scr.hu/RALA9n  Pomoże mi ktoś? dokladnie przy komendzie ''./sinusbot'' się to zacina. Z góry dziękuje za pomoc! 

 

Tak to ma działać. W tym momencie wpisujesz w przeglądarce ip swojej maszyny z portem 8087 i konfigurujesz bota przez panel

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
lusiaa

no niby działa, tylko problem jest taki ze nie znam hasla.;/

 

 

Edytowane przez lusiaa

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Freeway

W starszych wersjach sinusa podstawowe hasło to "foobar".

Jeżeli instalowałaś nowszą, hasło powinno wyświetlić Ci się przy instalacji.

 

 

Spróbuj tak:

 

Wyłącz sinusa komendą:

screen -x sinusbot

Następnie włącz sinusa komendą:

./sinusbot -RunningAsRootIsEvilAndIKnowThat -pwreset="nowehasło"

 

Edytowane przez Freeway

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
кℓαкiєя

Ale jeśli nie włączyłaś konsoli to powinno hasło być na żółto podkreślone. 

Jeśli nie ma to masz starszą wersję to :

http://IP_MASZYNY:9987

 

Login: admin

Hasło: foobar

 


Wszelkie pytania, pv.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
MaTi

Daj jakiś kontakt ts3/steam to krok po kroku ci wszystko wytłumaczę:)


Zapraszamy na TeamSpeak'a GGspeak.pl

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
кℓαкiєя
21 minut temu, Mateusz99i napisał:

Daj jakiś kontakt ts3/steam to krok po kroku ci wszystko wytłumaczę:)

 

Pomagamy na forum od tego ono jest.

Zresztą jest wiele poradników a @lusiaa napisała że nie wie jakie jest hasło i zostało to wytłumaczone jak zresetować.

Pozdrawiam. 


Wszelkie pytania, pv.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Matex
15 godzin temu, Freeway napisał:

W starszych wersjach sinusa podstawowe hasło to "foobar".

Jeżeli instalowałaś nowszą, hasło powinno wyświetlić Ci się przy instalacji.

 

 

Spróbuj tak:

 

Wyłącz sinusa komendą:

screen -x sinusbot

Następnie włącz sinusa komendą:

./sinusbot -RunningAsRootIsEvilAndIKnowThat -pwreset="nowehasło"

 

 

15 godzin temu, KlaKier napisał:

Ale jeśli nie włączyłaś konsoli to powinno hasło być na żółto podkreślone. 

Jeśli nie ma to masz starszą wersję to :

http://IP_MASZYNY:9987

 

Login: admin

Hasło: foobar

 

 

Może zobaczycie najpierw do czego kierują linki a dopiero potem zaczniecie pomagać...

Poradnik jest do najnowszej wersji sinusa w której nie ma przełącznika 

-RunningAsRootIsEvilAndIKnowThat

Będąc na użytkowniku sinusbot wykonaj JEDNORAZOWO

 

./sinusbot -pwreset="nowehasło"

Zaloguj się do panelu zmień jeszcze raz hasło do użytkownika 'admin'. Potem przejdź do PuTTy wykonaj kombinacje klawiszy 'CTRL + C' i uruchom bota jeszcze raz komendą 

 

screen -dmS sinusbot ./sinusbot 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
кℓαкiєя
Rozwiązane: Problem został rozwiązany. Jeśli się z tym nie zgadzasz lub masz więcej pytań raportuj ten post. 
Wiadomość wygenerowana automatycznie!

Wszelkie pytania, pv.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×

Powiadomienie o plikach cookie