Skocz do zawartości


Hej! Zauważyliśmy, że korzystasz z "adblocka".
Chcesz pozbyć się komunikatu? Wystarczy wyłączyć wtyczkę!
Jeśli chcesz swobodnie poruszać się po forum bez reklam możesz zakupić rangę "Premium".
Więcej informacji!
Catha

[Bot] XBOT - NAJLEPSZY DARMOWY BOT NA TS3

Rekomendowane odpowiedzi

GryTrean

Link do downloadu nie działa, masz 12 godzin na poprawę (Do 22:30)


cześć

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
-Nαтυѕ ♥

Bot ma dużo możliwości moim zdaniem +


 

                                                              7ke00EW.png.54734671043deb331d27bce523a4564e.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
krystekk2
5 godzin temu, GryTrean napisał:

Link do downloadu nie działa, masz 12 godzin na poprawę (Do 22:30)

Działa, tylko trzeba skopiować bo IPB ma raka .-. Skopiuj i wklej w przeglądarkę.

 

#By @GryTrean

Nie, IPB nie ma raka, tylko on ustawił jako link do MPC :)

 

Zmienione

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Marcin Gralik
[email protected]:/home/user/xbot_standard_0.3.6# php core.php 1
:: TeamSpeak3 bot by Tymoteusz `Razor Meister` Bartnik
:: XBot Standard
:: Version [0.3.6]

:: Loading config
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on li      ne 61
PHP Notice:  Undefined index:  in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on lin      e 61
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on li      ne 62
PHP Notice:  Undefined index:  in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on lin      e 62
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on li      ne 63
PHP Notice:  Undefined index:  in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on lin      e 63
:: Loading functions
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on li      ne 70
PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in /home/user/xbot_standar      d_0.3.6/core.php on line 71
:: Successfully loaded: 0 plugins
:: Successfully loaded: 0 events
:: Loading TeamSpeak3 Admin Class
PHP Notice:  Undefined index: query_port in /home/user/xbot_standard_0.3.6/inclu      de/functions/functions.php on line 65
25-05-2017 20:15:30  [SYSTEM] Query port misconfigured
PHP Notice:  Undefined index: port in /home/user/xbot_standard_0.3.6/include/fun      ctions/functions.php on line 71
25-05-2017 20:15:30  [SYSTEM] Port misconfigured
PHP Notice:  Undefined index: default_channel in /home/user/xbot_standard_0.3.6/      include/functions/functions.php on line 77
25-05-2017 20:15:30  [SYSTEM] Bot default channel misconfigured
[email protected]:/home/user/xbot_standard_0.3.6# php core.php 2
:: TeamSpeak3 bot by Tymoteusz `Razor Meister` Bartnik
:: XBot Standard
:: Version [0.3.6]

:: Loading config
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 61
PHP Notice:  Undefined index:  in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 61
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 62
PHP Notice:  Undefined index:  in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 62
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 63
PHP Notice:  Undefined index:  in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 63
:: Loading functions
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 70
PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 71
:: Successfully loaded: 0 plugins
:: Successfully loaded: 0 events
:: Loading TeamSpeak3 Admin Class
PHP Notice:  Undefined index: query_port in /home/user/xbot_standard_0.3.6/include/functions/functions.php on line 65
25-05-2017 20:17:09  [SYSTEM] Query port misconfigured
PHP Notice:  Undefined index: port in /home/user/xbot_standard_0.3.6/include/functions/functions.php on line 71
25-05-2017 20:17:09  [SYSTEM] Port misconfigured
PHP Notice:  Undefined index: default_channel in /home/user/xbot_standard_0.3.6/include/functions/functions.php on line 77
25-05-2017 20:17:09  [SYSTEM] Bot default channel misconfigured
[email protected]:/home/user/xbot_standard_0.3.6#

Możesz mi wyjaśnić co jest źle ? Wchodzi bot na chwilę i potem wychodzi... 
 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
GryTrean
8 minut temu, Marcin Gralik napisał:
[email protected]:/home/user/xbot_standard_0.3.6# php core.php 1
:: TeamSpeak3 bot by Tymoteusz `Razor Meister` Bartnik
:: XBot Standard
:: Version [0.3.6]

:: Loading config
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on li      ne 61
PHP Notice:  Undefined index:  in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on lin      e 61
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on li      ne 62
PHP Notice:  Undefined index:  in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on lin      e 62
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on li      ne 63
PHP Notice:  Undefined index:  in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on lin      e 63
:: Loading functions
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on li      ne 70
PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in /home/user/xbot_standar      d_0.3.6/core.php on line 71
:: Successfully loaded: 0 plugins
:: Successfully loaded: 0 events
:: Loading TeamSpeak3 Admin Class
PHP Notice:  Undefined index: query_port in /home/user/xbot_standard_0.3.6/inclu      de/functions/functions.php on line 65
25-05-2017 20:15:30  [SYSTEM] Query port misconfigured
PHP Notice:  Undefined index: port in /home/user/xbot_standard_0.3.6/include/fun      ctions/functions.php on line 71
25-05-2017 20:15:30  [SYSTEM] Port misconfigured
PHP Notice:  Undefined index: default_channel in /home/user/xbot_standard_0.3.6/      include/functions/functions.php on line 77
25-05-2017 20:15:30  [SYSTEM] Bot default channel misconfigured
[email protected]:/home/user/xbot_standard_0.3.6# php core.php 2
:: TeamSpeak3 bot by Tymoteusz `Razor Meister` Bartnik
:: XBot Standard
:: Version [0.3.6]

:: Loading config
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 61
PHP Notice:  Undefined index:  in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 61
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 62
PHP Notice:  Undefined index:  in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 62
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 63
PHP Notice:  Undefined index:  in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 63
:: Loading functions
PHP Notice:  Undefined index: i in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 70
PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in /home/user/xbot_standard_0.3.6/core.php on line 71
:: Successfully loaded: 0 plugins
:: Successfully loaded: 0 events
:: Loading TeamSpeak3 Admin Class
PHP Notice:  Undefined index: query_port in /home/user/xbot_standard_0.3.6/include/functions/functions.php on line 65
25-05-2017 20:17:09  [SYSTEM] Query port misconfigured
PHP Notice:  Undefined index: port in /home/user/xbot_standard_0.3.6/include/functions/functions.php on line 71
25-05-2017 20:17:09  [SYSTEM] Port misconfigured
PHP Notice:  Undefined index: default_channel in /home/user/xbot_standard_0.3.6/include/functions/functions.php on line 77
25-05-2017 20:17:09  [SYSTEM] Bot default channel misconfigured
[email protected]:/home/user/xbot_standard_0.3.6#

Możesz mi wyjaśnić co jest źle ? Wchodzi bot na chwilę i potem wychodzi... 
 

 

W Configu masz zły port wpisany.


cześć

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Marcin Gralik
1 minutę temu, GryTrean napisał:

 

W Configu masz zły port wpisany.

Mam Wpisany 9987 - standardowy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
GryTrean
14 minut temu, Marcin Gralik napisał:

Mam Wpisany 9987 - standardowy

 

Zmień na 10011, 9987 to port voice, a ty masz problem z portem query


cześć

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Marcin Gralik

Mam tak:
 

//TeamSpeak3 Server Query Port

		'query_port'		=> '10011',


	//TeamSpeak3 Server Port

		'port' 			=> '9987',

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
KubsoN

Bot fajny aczkolwiek jest kilka opcji do poprawy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
_StW_

Pierw, jezeli tego nie zrobiles to w configu wszystkie opcje na false, potem komenda php core.php -i 1 i sprawdzasz czy bot siedzi czy wywala :) , potem jesli wszystko okej to druga instancja php core.php -i 2, tyle ile wiem to napisałem sam mialem ten problem i spowodowane bylo to tym ze jedna z funkcji bota byla wlaczona ale zadnego kanalu o taki id nie bylo i głupiał bot i go wypierdalało, jezeli bedzie wszystko cacy, to potem pomalu konfiguruj poszczegolne opcje

@Marcin Gralik

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
кℓαкiєя

Moim zdaniem darmowa wersja jest chuj*** za przeproszeniem.

Jedna instancja nie wchodzi na serwer w ogóle XD

Nie polecam owego bota.

Gdy bot miał jeszcze jedną instancje to był ok ale teraz to się buguje ...


Wszelkie pytania, pv.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Marcin Gralik

Nie polecam ogólnie bota. Bot zabiera admin server query i nie mozna normalnie uzywac yatqi ogolnie nie polecam. Ale kazdy zrobi jak chce.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Dave

Widzę bardzo dużo negatywnych komentarzy. @Catha jeśli chcesz ulepszyć swojego bota pod względem stabilności to zapraszam do kontaktu. 

Mogę ci pomóc napisać bota, ale na licencji GNU. Nie pomagam w pisaniu aplikacji komercyjnych.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
_StW_

Nwm, ja mam bota od dluzszego czasu i nic sie nie dzieje zlego z ts .. querrego nie zabiera, yatqa dziala normalnie, i wszystko sie laczy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Catha

Dziwi mnie jedna rzecz, 

 

Jeżeli ludzią którzy potrafią normalnie zainstalować wszystko i im boty wchodzą i pieknie działaja, a wam nie, to już chyba u was musi być problem? Co do pomocy to jej nie potrzebuje sami autorzy innych botów się pozytywnie na naszą aplikacje wypowiadają.

 

 

-

 

Pamietajcie że to jest wersja darmowa i niedługo update wszystko inaczej napisane.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
HANCERgb

Witam mam problem z botem:

 ok juz poszlo dziwne ze dawalem to wczesniej, teraz niby jets on ale i tak sie nie loguje do Ts !!!

You started starter.sh
Your choice: start
XBot instance 1  is ON!
XBot instance 2  is ON!

nie ma nic na temat hasla w configu, czy trzeba cos zmieniac ?


 

 

Edytowane przez HANCERgb

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
GryTrean

Musisz zainstalowac pakiet "screen" (apt-get install screen)

 

Pozdrawiam


cześć

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Dave

@Catha w takim razie proszę posłuchaj mojego zalecenia i napisz automatyczny instalator. Możesz do tego wykorzystać takie biblioteki jak dialog oraz np. poniższą funkcję:

https://stackoverflow.com/questions/1298066/check-if-a-package-is-installed-and-then-install-it-if-its-not

@HANCERgb wklej proszę logi ze startu bota

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
HANCERgb

Na razie to nawet logów nie moge sprawdzc 

You started starter.sh
Your choice: start
XBot instance 1  is ON!
XBot instance 2  is ON!
[email protected]:/home/xbot# php core.php -i 1
-bash: php: command not found

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Dave

omg... a zainstalowałeś php?
 

apt-get install php5

ewentualnie dla bardziej zaawansowanych polecam zapoznanie się z instalacją PHP w wersji 7.1 z racji dużo mniejszego zapotrzebowania na zasoby

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
HANCERgb

dzieki kukne ale ts mi smiga ok, co do bot to bania jak na razie sam pisalem strone i daje se rade ale ten sys jest cienki jak polsirver, trzeba miec chyba jakis doktorat zeby to ogarniac. Poz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Dave

No nie wiem czy doktorat do tego potrzebny. Radzi Ci aktualnie inżynier z dyplomem, tak więc zastosuj się do mojej rady i zainstaluj sobie php'a prawidłowo

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Tomaszek

Poco udostępniać bota przed jego skończeniem? Bot napisany jest w PHP dla mnie jest to duży - :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×

Powiadomienie o plikach cookie